...............

 

Startside Side 1 Side 2 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10

Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19

Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Side 25

Bulgarien Grækenland

KUGs Balkantur 2011

Side 6

General Todorov (fortsat)

En gammel rusten jernbro fører jernbanen fra General Todorov til Petrich over Strumafloden.

Vi satte bilen og fandt hen til og ned til flodbredden til fods. Jo, der var de typiske "traktorspor" i sandet efter skildpadder, så skildpadderne måtte jo være her! -Og det var de! Resten af eftermiddagen tilbragte vi her på flodbredden med at finde både mauriske og græske landskildpadder, der levede sammen her i denne specielle fællesbiotop.

Traktorspor efter skildpadde i flodsandet ved Strumafloden

En maurisk landskildpaddehan havde afsat traktorsporene på forrige billede

Ene flodbred er altid en helt anderledes skildpaddebiotop!

 

Der var en del mauriske landskildpadder her ved Strumaflode i General Todorov.


Fin skildpaddeeftermiddag i forårssolen ved den stille Strumaflod!

Der var også græske landskildpadder i den sene eftermiddagssol på flodbredden.

 

Maurisk landskildpadde Testudo graeca ibera på bredden af Strumafloden.

 

Halvstor maurisk landskildpadde tager lidt sol foran sit natteskjul i flodbrinken.

"Jeg skal skinne mig!"

Efter et par rigtig gode timer her ved den stille flod, hvor gøgen var den eneste baggrundslyd (bortset fra et forbikørende tog hver halve time!), var dagen så fremskreden, at der ikke længere var skildpadder fremme. Vi besluttede nu at køre mod sydøst til byen Petrich og finde et hotel for natten. Vi havde da igen set skildpadder, omend ikke så mange som vi i grunden havde påregnet. Men heller ikke i dag så vi nogen kæmpeskildpadder.

Petrich

Petrich er den lille og meget fredelige "provinshovedstad" i den sydvestlige del af Strumadalen. Byen har 30.000 indbyggere.

Den bærer præg af at være den nærmeste større by efter grænsen til Grækenland. Vi så en del græske biler her.

Vi runderede som sædvanlig lidt i byens gader og så på byen, ligesom vi benyttede lejligheden til at se udbuddet af hoteller an udefra. Herefter besluttede vi os for at afprøve et hotel med det efter bulgarske forhold måske nok lidt ejendommelige navn Las Vegas.

Det trestjernede Hotel Las Vegas. Hvad er meningen med den besynderlige stærekasse?

På Hotel Las Vegas kostede et fremragende værelse med stor balkon 20 Euro. Da vi havde checket ind, og gik gennem loungen, sad den velkonserverede ældre kvindelige portier fra før og spillede kort med 5 unge, flotte og særdeles letpåklædte piger. De havde også allesammen rullet sig i noget, der duftede godt (meget kraftigt). Og som de dog smilede hele tiden! Tænk at sådan nogle kønne og søde piger ikke havde andet at lave kl. 20:00 om aftenen end at sidde her på hotellet og spille kort. -Men der var sikkert ikke noget i fjernsynet den aften.

Onsdag den 13. april 2011

Lyserød balkon. Hotel Las Vegas faldt ikke ligefrem ind i omgivelserne!

Der var ikke morgenmad på hotellet, så vi gik en lang sightseeing tur i Petrich og så byen vågne op og få gang i pulsslagene. Det måtte være muligt at finde et sted med kaffe, mv. Sådan en morgenvandring i en vildfremmed by er bestemt aldrig kedelig. I en bulgarsk by som Petrich er oplevelsen særlig intens. Der er ikke så forfærdelig mange biler, der slipper udstødningen løs her. Der fyres overalt med brænde, og luften fyldes af brændelugten. Der fremstilles mange ting på stedet, både ting og væsker til salg og kaffe og mad til fortæring. (Der står kaffeautomater med varm kaffe allevegne i Bulgarske byer!) Med andre ord er den tidlige og stille morgenluft fyldt med helt anderledes dufte, end dem vi kender fra vesteuropæiske byer. Lugtene forstærkedes af, at det havde regnet om natten.

Fin sovjettisk bygget ZAZ lastbil sat til salg på hovedgaden i Petrich.

På hovedgaden lå en brugtbilhandel. Da jeg kiggede nærmere på en imposant sovjetisk fabrikeret ZAZ lastbil, som jo er en iøjnefaldende repræsentant fra en helt anden tid, kom forhandleren løbende ud fra sit lille hus med sin kaffekop i hånden og begyndte at lovprise kræfterne i dette pragteksemplar. Han troede selvfølgelig, at jeg var købsinteresseret, og var så forhippet på at rotten skulle gå i fælden, at han ikke havde haft tid til at sætte morgenkaffen fra sig, før han styrtede ud af døren.

Det begyndte at gå op for os, at der kører gamle ZAZ lastbiler overalt i Bulgarien!

Det var en lun og stille forårsmorgen. Solen fik hurtigt mere magt, og det sydøsteuropæiske gadeliv tog sin travle begyndelse. Der var livlig trafik af fodgængere, og der var handel i kioskerne, der solgte alt fra aviser og duftende varm kaffe til vidt forskellige varer, som man nu lige havde fået fat i. Desuden stillede man alle vegne stabler af varer og effekter op på selve fortovene, og håbede på lidt salg. Fra haverne kunne man høre den hyggelige lyd af klukkende høns.

Der bor faktisk mennesker her ved hovedgaden i Petrich. Bag den blå dør

Overalt i Bulgarien ses hver dag friskmalket mælk til salg. På gamle colaflasker.

I alle gaderne i Petrich gik der her om morgenen gadefejere. De var meget effektive

Kaffe, friskbagt brød med indbagt ost. Udsigt til kvindelige gadefejere i Petrich.

Læs videre på Side 7

Startside Side 1 Side 2 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10

Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19

Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Side 25

 

 

 

 Startside