...............

 

Startside Side 1 Side 2 Side 3 side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9

Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 19

Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Side 25

Bulgarien

Grækenland

KUGs Balkantur april 2011

Side 18

Vi fandt på turen:

Græsk landskildpadde Testudo hermanni boettgeri

Maurisk landskildpadde Testudo graeca ibera

Dolna Kula (fortsat)

Vi fandt nogle fine voksne eksemplarer af græske og mauriske landskildpadder. Der var også et enkelt trist eksemplar af maurisk landskildpadde. Der lå endvidere nogle gamle skildpaddeskjolde fra døde landskildpadder rundt omkring i biotopen. Det tydede da på, at i denne habitat ryger skildpadderne ikke i bæreposen til aftensbordet, når egnens beboere færdes her. Skjoldene stammede formentlig fra naturligt døde skildpadder. -Og som nævnt vi fandt da også skildpadder her, så undtagelsesvist var de ikke efterstræbt i denne biotop.

Maurisk landskildpadde Testudo graeca ibera ved Dolna Kula.

Trist gammelt eksemplar af maurisk landskildpadde ved Dolna Kula.


Vinbjergsnegl ædes af bille. Foto i naturlig størrelse. Dolna Kula.

Maurisk landskildpadde i biotopen ved Dolna Kula.

Hov! Her ligger (som sædvanlig) en landskildpadde ved sin overnatnings/overvintringshule.


Vi går lige en gang tæt på den friskt tiljordede mauriske landskildpadde.

Maurisk landskildpadde i stenet område ved Dolna Kula.

Igen en maurisk landskildpadde i sit skjul!

Her i denne biotop var det som nævnt forår, og i dag var det varmt. (Varmt og varmt: Det vil sige op til 20 grader C.) Men nogle af landskildpadderne lå nok stadig i deres skjul. -Og det var jo kun de få skjul, som vi var heldige at opdage. Der var utvivlsomt en hel del skildpadder, som endnu ikke var kommet frem/havde gravet sig op af vinterhi. Vi måtte nok igen indrømme, at vi var for tidligt på den i år. Der var heller ingen kæmpeskildpadder her. (-Sig mig, kommer kæmpeskildpadderne frem til sæsonen senere, end de andre landskildpadder?) Og "jagerpiloten" i restauranten i Krumovgrad havde da også fortalt os, at man først så skildpadder i maj. Til gengæld skulle de så være på hele 5 kg. her i området! Hm!

Maurisk landskildpadde ved Dolna Kula.

Græsk landskildpadde rasler i løvet i fællesbiotopen ved Dolna Kula.

Maurisk landskildpadde ved Dolna Kula


Græsk landskildpadde i pæne omgivelser i biotopen ved Dolna Kula.

Vi zoomer lige ind på den græske landskildpadde. Hun er frisk tiljordet.

 

Biotopen ved Dolna Kula blev nydt i afslappet tempo.

Vi gennemgik hele den flotte biotop ved Dolna Kula grundigt, og da vi ikke fandt flere landskildpadder her, gennemsøgte vi flere rigtig fine biotoper i dalen. Men vi fandt ikke flere landskildpadder her. Der burde bestemt have været nogle, når man tog omgivelserne i betragtning, men nej!

Biotopen ved Dolna Kula var et meget afvekslende stykke natur!

Vi rev os løs fra det flotte her i dalen omkring Dolna Kula, og satte os ind i Den Serbiske Taxa. Der måtte bestemt være flere landskildpadder i de biotoper, som vi udså os i går i møgvejret.

Ved Sindelci var den bulgarske natur dejlig som overalt i bjergene her sydpå. Der var en smuk sø øst for bakketoppen. Det krævede selvfølgelig et foto med en slentrende ko som forgrundsfotomodel

Derefter slentrede koen videre og påviste yderligere en smuk sø vest for bakketoppen. Jamen koen havde jo ret. Det krævede også et foto! Voila: 2 stk. bulgarske guldaldermalerier!

Vi kørte nogle kilometer mod syd og gennemgik en række meget fine biotoper ved Sindelci. Her var rigtig flot natur som overalt i de Bulgarske bjerge her i området, men der sås ingen landskildpaddder overhovedet.

Vi genoptog derfor vores kørsel i de smukke bjerge for at genfinde og i solskinnet checke flere endnu af de biotoper, som vi dagen før havde udset os i øsende regn.

Koc

Vi fortsatte kørslen til Koc, hvor der er en fin biotop. Men selvom vi søgte meget og længe, fandt vi ene og alene en voksen græsk landskildpaddehan, der gemte sig inde i buskadset.

Græsk landskildpaddehan gemmer sig i krattet i biotopen ved Koc.

 

Nærbillede af den tiljordede græske landskildpadde i skjulet.

Igen måtte vi forlade en skuffende biotop og tage videre i bjergene for at se, om det dog ikke var muligt at finde en biotop med nogle flere landskildpadder og helst nogle rigtig store nogen!

Læs videre på Side 1

Startside Side 1 Side 2 Side 3 side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9

Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 19

Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Side 25

 

 

 Startside