Vi. ............

 

Startside Denne artikel er seneste ændret september 2017

Hong Kong

Septembertur 2013

I juli 2017 fik jeg igen mulighed for at besøge Hong Kong. Det var et familiebesøg. Mit unikke barnebarn Xia skulle se Hong Kong og familien derovre for første gang, og familien derovre skulle se Xia for første gang. Xia, Cindy, Henrik og jeg tog afsted fra Billund.

Sådan en Airbus 350 fra Cathay Pacific er en ordentlig bamse. Foto taget under opholdet i Frankfurt.

Xias første spadseretur i Hong Kong

Selvfølgelig besøgte jeg igen nogle af de store fødevaremarkeder i Hong Komg for at se, om skildpadder stadig var en del af det omfattende varesortiment.

I Wet Market afdelingen af fødevaremarkedet i Sha Tin er der som altid masse af fisk, skaldyr, osv, i boderne, der fylder hele denne etage i det store hus. Det er her i Wet Market, at man sædvanligvis også kan finde skildpadder.

Jo, der er som altid skildpadder til salg. I Sha Tins wetmarket er i dag arten Cuora flavomarginata sat frem i et net i denne bod. Friske råvarer! De skal bare lige aflives og bringes hjem til tilberedelsen til middagsbordet. Det er tudser, man ser i trådkurven til venstre.

Her anvendes en Cuora flavomarginata som blikfang for madvaretilbuddet i form af skildpadder

Her ligger der kinesiske blødskildpadder Pelodiscus sinensis klar til salg

her stod der nogle terrapiner til salg. Jeg har set i de mange alternativ medicin forretninger i Hong Kong, at især terrapiner bruges til at koge forskellige supper og drikke med påberåbt forebyggende og helende virkning for mange sygdomme.

Se Hong Kong 2013

Xia vil gerne have mere fisk. Hun følte sig helt hjemme i Hong Kong, hvor vi jo kun spiste lokale retter.Tilberedt af friske råvarer.

Næste dag et kort besøg i wet market. Igen en bod med kinesiske blødskildpadder Pelodiscus sinensis klar til middagsbordet.

Et af de mange flexible forretningssteder i Hong Kong. Han drev dog ikke forretning med motoren igang.

I Tai po er der et lille fødevaremarked i det fri ved siden af jernbanestationen. Foran cykelhjulet kan du se dagens tilbud i friske skildpadder til aftensbordet.

Der var tale om en kinesisk blødskildpadde Pelodiscus sinensis og en håndfuld terrapiner.

På det store indendørs wet market i Tai Po lå et par kinesiske blødskildpadder Pelodiscus sinensis i salgsboden.

I wet market afdelingen af det helt nye og store fødevaremarked i Fanling lå der salgsklare net med kinesiske blødskildpadder Pelodiscus sinensis og Cuora flavomarginata.

Lige et close up af de udstillede Cuora flavomarginata

I færgeterminalen til Star Ferry i Victoria Harbour hænger denne "gobelin" med dagens tilbud med supper og geleer lavet af skildpadder. Så har man noget at styrke sig på under sørejsen.

Et par terapiner soler sig på en stor sten i den ekstremt forurenede flod Tun Chun. Den ene er vist en rødøret terapin.

Vi snusede også til det historiske Hong Kong.

Denne tur til Hong Kong var i modsætning til den forrige tur i 2013 kun en hurtig familievisit gennemført i et tempo som i en gammel sort/hvid stumfilm. Men som det fremgår af det foranstående, er tilførslerne af skildpadder til fødevaremarkederne tilsyneladende uændret.

Cindy fortæller, at skildpadder faktisk er vintermad. Om vinteren er udbuddet af skildpadder til middagsbordet meget stort, og om vinteren dukker der ofte (dyre) landskildpadder op i salgsboderne for feinschmeckere.

Den kinesiske sult er umættelig. Hele Asien tømmes gradvist for skildpadder, der havner i Kina. Der farmes skildpadder med vekslende success, men tilførslerne herfra dækker langt fra behovet. Se også Fredning 3

Startside