. ............

 

Startside Side1

Lille fortælling om Peters og min fine tur til skildpaddemessen i Italien .. Side 2

Vi fortsatte rundt i den venlige atmosfære på messen og så endnu flere flotte dyr.

Atter en Aldabraskildpadde

Æskeskildpadder (Terrapene carolina major)

Store bredrandede landskildpadder (Testudo marginata).

Kinesisk æskeskildpadde (Cuora flavomarginata)

 

Igen en Aldabraskildpadde.

Rødfodede skovskildpadder(Geochelone carbonaria)

Rødfodet skovskildpadde (Geochelone carbonaria)

Græske landskildpadder (Testudo hermanni boettgeri)

Megastor græsk landskildpaddehun (Testudo hermanni boettgeri)

Nok en Aldabraskildpadde.

Afrikanske sporeskildpadder (Centrochelys sulcata)

Ikke alle skildpadder var skræmte og stressede på denne messe. Her hygger et par æskeskildpadder sig. (Terrapene caroline major)

Der var meget store, og der var megastore skildpadder her på messsen!

Flavio nicoletti

Leopardskildpadde og aldabraskildpadde.

Smuk halvstor bredrandet landskildpaddehan (Testudo marginata). Hunnerne lå 100 Euro over hannerne eller mere.

Chersina angulata

Halvstore græske landskildpadder (Testudo hermanni boettgeri).

Meget stor kinesisk blødskjoldskildpadde (Pelodiscus sinensis) vinker goddag og farvel i forhallen!

Tiden gik på messen, og vi forlod den hen på eftermiddagen, mæt af indtryk. Man fik da osse købt nogle flotte skildpadder i dagens løb! Aftenen blev igen brugt til at lege turist i den gamle stemningsmættede by. Det var da osse igen en lun aften. Så igen spiste vi da udendørs.

Afslappede rundture i den gamle bymidte. Vi blev til sidst meget stedkendte!

I en gammel italiensk by som Cesena er der selvfølgelig kunstudstillinger hist og pist

Søndag den 24. september 2017 kørte vi om morgenen (efter det overdådige morgenmåltid på Pappa Reale) ud til messen igen. (Vejen gik da også lige forbi en hæveautomat!) Vi kunne da lige give den et par timer til på vejen nordover. Vi skulle også lige have en flot landskildpadde med hjem til en i forvejen ventende kunde i Danmark. Der var lidt færre besøgende i dag, men stadig meget at se på. Vi gik lige en runde, så flere skildpadder, gjorde nye iagttagelser og gik selvfølgelig en runde til!

"Golden hermanni"

Flotte ægyptiske landskildpadder (Testudo kleinmanni). Hunnen 1050 EURO, hannen 950 EURO.

Der var masser af vandlevende skildpadder på denne messe.

Også om søndagen var der god plads til at se rigtigt på de ting, der fangede interessen!

Megastor leopardskildpadde.

Denne flotte messe var sandelig en behagelig overraskelse. Landskildpadderne var stærkt repræsenteret. Det var de vandlevende arter sandelig også. Meget mere, end denne fortællings fotos viser. Der var lidt af det sædvanlige blandede merchandise på nogle borde, og der var naturligvis også lidt salg af relevant tilbehør, såsom terrarier, bundlag, dekoration, vandskåle, elektronik, osv. Men De levende dyr dominerede messen.

Skal du anskaffe smukke, megastore, store, halvstore og små skildpadder i "mintcondition", dvs "udstillingseksemplarer", langt over det sædvanlige niveau, er det her, det foregår! Der er virkeleligt noget at vælge imellem! -Jeg havde i grunden ikke tænkt mig at gøre indkøb af skildpadder så sent på året. Når man holder landskildpadder på friland i Danmark, er der ikke lang tid til vinterhi for dyrene. Men jeg blev så fristet af det massivt flotte udbud, at jeg kom til at købe dyr både lørdag og søndag. Peter købte også begge dage.

Ved vores indkøb af skildpadder var man meget omhyggelig med at udfærdige egentlige indholdsrige salgsdokumenter, blandt andet indeholdende køberens navn, adresse, mv. (Lige før man skal have passet frem! )

(Ved mit køb af et par store og flotte russiske hunner (Testudo horsfieldii), fik jeg at vide, at man ville eftersende CITES til min nu opgivne hjemadresse! Spændende at se!)

På bundlinjen: Hvordan var Tartarughe Beach 2017 så? Det var kort sagt: Sikken en udbytterig messe! Alting er grundigt gennemtænkt og forberedt. Det hele er velfungerende. Der er masser at se på og komme efter. Der er mængder af af flotte og spektakulære voksne dyr og uventet mange arter og underarter. Også rigtig mange halvvoksne eksemplarer og masser af unger. Alle i høj kvalitet og med smukt udseende. Resultatet af messen er vellykket. Respekt for Tarta Club Italia!

Vi forlod Fiera di Cesena hen på formiddagen og havde en fin tur ad autostradaen op gennem Norditalien. I Alperne var der til gengæld flere Stau, der næsten rakte fra det ene betalingsanlæg til det næste. Heldigvis var vi forsynet med masser af tid.

I Alperne mod nord foregår kørslen i stop og kør og stop fra det ene betalingsanlæg til det næste og så igen.

Vi overnattede igen på det lille hyggelige Landhotel Irschenberg, hvor vi blev vel modtaget Mutti, der var begejstret for at se os igen.

Mandag den 25. september 2017 var der freie Fahrt på Autobahn op gennem Tyskland. Effektiv transportkørsel og færgesalads hjem til Danmark. Frakørslen fra færgen skete i spadseretempo uden stop gennem grænsekontrollen, hvor en smilende lyshåret pige i politiuniform bare vinkede os igennem.

Peter satte mig af i Næstved først på aftenen. Jeg fik båret mine ting og nyerhvervelser ind på matriklen, og Peter fortsatte hjem til Hovedstaden i det danske efterårsmørke. Hermed slut på nogle rigtig gode dage, der også rummede effektiv kørsel, hvor vi fik kørt 3.000 km på klokken!

1.000 tak til Peter for en rigtig fin springtur!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarta Club Italia har givet mig lov til at vise nogle af deres fotos fra udstillingen. Der kommer derfor lidt yderligere billeder her:

 

Allevamento Tartavillage har givet mig lov til at vise deres fotos fra udstillingen. Der kommer 2 stk her:

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Startside Side1